اهداف کلی مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، بدست آوردن دانش دقیق در موضوعات زیر می باشد:
 
1- بیولوژی سلول های بنیادی و طب ترمیمی
ما با بکارگیری اصول مهندسی و علوم زیستی قصد داریم تا با تولید جایگزین های بیولوژیکی راهی برای باز گردانی، حفظ و یا بهبود عملکرد بافت ها و ارگان های آسیب دیده یا تحت تاثیر قرار گرفته بیابیم. علاوه بر این با دستکاری سلول های بنیادی، امکان پیوندهای بهتری را فراهم می کنیم. همچنین محققین مرکز تلاش می کنند تا دریابند چگونه سلول های بنیادی در بهبود درمان های مرسوم و پیشگیری از این اختلالات نقش دارند.
 
2- علوم اعصاب:
گروه های تحقیقاتی مرکز بر روی جنبه های مختلف عملکرد سیستم عصبی، تحت شرایط عادی و در بین بیماری های مختلف تحقیق می کنند. پروژه های پژوهشی شامل طیف گسترده ای از مطالعات در سطح سلولی و مولکولی در مورد تنظیم رشد سلول های عصبی و عوامل دخیل در بازسازی و از بین رفتن سیستم عصبی در شرایطی مانند بیماری های پارکینسون، بیماری آلزایمر و آسیب طناب نخاعی می باشند. یکی از اهداف بزرگ این مرکز ایجاد بانک ملی مغزی در کشور می باشد.
 
3- سیگنالینگ سلول های سرطانی:
تعدادی از محققین، بر روی بیولوژی سرطان و سیگنالینگ سلولی با استفاده از تکنیک های مختلف سلولی و مولکولی مطالعه می کنند. پروژه ها در مرکز ما شامل مکانسیم سلول های بنیادی و بیولوژی سرطان است که در آن ساز و کارهای مشترک و تغییرات تنظیم های کلیدی که اهداف مورد نظر برای درمان سرطان است، تعریف می شود. علاوه بر این، شناسایی اهداف درمانی و بکار گیری استراتژی هایی بر اساس درکی درست از سیگنالینگ سلول های سرطانی، مبنایی برای استفاده از مهار کننده ها بر علیه مسیر های سرطانی به صورت ترکیبی می باشد.
 
4- اعتیاد:
تمرکز ما بر روی زیست شناسی اعتیاد برای پیشبرد دانش و درک ما از دلایل بیولوژیک اعتیاد و عملکرد مواد مخدر و فرآیند های اعتیاد آور است. ما در صدد شناسایی و تجزیه و تحلیل نقش ژن های مرتبط با اعتیاد و انجام مطالعات ژنتیکی و مولکولی برای پیدا کردن چگونگی واکنش مغز به الکل و مواد مخدر تحت شرایط مختلف هستیم. در نهایت به دنبال بهره وری از یافته های حاصله در بالین هستیم. که در این راستا از همکاری اساتید برجسته روانپزشکی بهره مندیم. در این راستا کنکره های متعددی نیز در سالهای متمادی برگزار شده است که با مراجعه به لینک ذیل قابل مشاهده می باشند. https://cmrc.iums.ac.ir/%DA%A9%D9%86%DA%AF%D8%B1%D9%87-%D9%87%D8%A7
همچنین همکاری مرکز ما در حوزه اعتیاد با سازمان های مردم نهاد از جمله کنگره 60 می تواند به ایجاد بستری مناسب برای تبادل تجربیات و دانش در زمینه پیشگیری و درمان اعتیاد کمک کند. این همکاری نه تنها به شناسایی چالش ها و مشکلات موجود در این حوزه می انجامد، بلکه می تواند راهکارهای نوآورانه ای را برای ارتقای کیفیت خدمات و حمایت از افراد آسیب دیده ارایه دهد. همچنین، با توجه به اهمیت مشارکت جامعه در این فرآیند، می توان امید داشت که نتیجه این همکاری ها به بهبود وضعیت اجتماعی و روانی افراد وابسته به مواد مخدر و خانواده آنان منجر شود.
Template settings